Trettondagen tillbringade en stor del av Kraft skidors juniorer med familjer i Storkyro. Pohjankyrön Nuorisohiihdot  gick i fri stil, med tävlingsklasser för 6-16-åringar. Tävlingssträckorna var från 6-åringarnas 400m till 16 års killarnas 6,4 km, där åtminstone de längre banorna bjöd på både uppför-och utförsåkning. Publiken har de senaste skidsäsongerna vant sig med korta banor där man ser åkarna flera gånger, men idag kunde man använda både 2 km, 3 km och 5 km banan och då är det inte lika publikvänligt, men säkert roligare för åkarna som inte behöver harva på i samma slinga hela tiden J

Lukas var den för dagen som lyckades bäst.  Han vann H14 med 35 sekunder till godo på tvåan, fint sekonderad av Mattis på tredje plats. Viktor var elfte i samma klass. Pallplatser tog också flickorna i D16 där Felicia var tvåa och Frida trea.

Dagens största startfält hittar vi i D12, där hela 27 flickor ställde sig på startlinjen. Det var också den jämnaste klassen då vi tittar till täten. De tre första flickorna kom alla i mål inom 0,6 sekunder! Den här gången var det Ellinor som fick ge sig och hon var trea. Mathilda W. gjorde säsongens bästa lopp hittills och var fyra. Johanna var sjunde, Inez tolfte och Isabella 18:e.

Ännu en pallplats räknar vi in och den gick till Maja som blev tredje i D6.

Oliver i H8 var 13:e i mål. I D10 var Lea sjunde och Matilda S. nionde. I motsvarande pojkklass tog Isak åttonde platsen och Johan tolfte. Julia i D14 var nionde.