Den gångna helgen ordnades Silvertrissan för 13-16 åringar i Kuopio. Fredagen var sprintdag, på lördag körde man normaldistans och söndagen var stafettdag.

Linnea och Patrik deltog i 16-åringarnas sprint på fredagen. Sprinten gick i fri stil. Linnea var femtonde i kvalet och via en andra plats i både kvartsfinal och semifinal var hon i final. Finalen fick ett snöpligt slut då hon i trängseln på upploppet föll och därmed föll hon också från medaljstriden. Hon slutade som sexa. Efter att ha varit kvaltvåa tog Patrik sig via en första plats i sin kvartsfinal och en andra plats i semifinal också till final. I finalen var han femte man i mål.

Lördagen var en ny dag med nya möjligheter och Linnea fick sin revansch. I det klassiska loppet skidade hon fint och snabbt i Kuopiobackarna och kunde därmed kvittera ut en efterlängtad medalj – ett brons. Patrik hade tufft motstånd i H16 men klarade också på normaldistansen av att ta en femte plats.

I 15-års klasserna var Tilda 69:e och Marius 47:e. Nicole kom i mål som 65:e i D14. Debutanter i dessa sammanhang var Frida och Felicia i D13. Frida blev 14:e och Felicia var 33:e.

Med en sjuk Alexander tvingades laget i H16 kasta in handduken inför söndagens stafetter. Det var flickorna i D14 – Felicia, Nicole och Frida – som fick föra fram föreningens färger i stafetten. Samtliga sträckor gick i fri stil och när Frida skar mållinjen var 15:e platsen bärgad.

Resultat