Ännu är pokalskidningen och byastafetten kvar på tävlingsprogrammet den kommande veckan, men på distriktsnivå börjar de flesta tävlingarna här runtomkring vara avklarade. I ett blåsigt Vörå bjöd man idag på final med ’The Final Climb’ – en tävling i fri stil med masstart, som kryddades med målgång uppe på slalombacken. Banan mätte 2,2 km för klasserna från 10 år och uppåt. 6- och 8-åringarna körde 0,5 km, utan klättring, i tidlös klass.

Det var i slalombackens ’barnbacke’ man klättrade – en backe som för övrigt finska skidförbundet tycker är för brant för FM-tävlingar. Säkert var det tuffast för 10-åringarna i backen, men de är av den sega sorten och ger sig inte i första taget 🙂 Vad gäller Kraft skidor kan man inte annat säga än att våra tränares idoga slit med sina adepter i höst och vinter ger resultat. Eller vad sägs om fyra flickor bland de 9 bästa i D10, tre pojkar bland de sex bästa i H10. Därtill en dubbelseger i D12, en seger i D14, en andra plats i D16 och en tredje plats i H14.

Sandra deltog i 6-åringarnas och Hannes i 8-åringarnas tidlösa klass. I D10 vann Erika, Johanna var trea, Ellinor fyra och Jenny nia. I H10 var Anton andra, William trea och Viktor K. sexa. Felicia vann i D12 före Frida och Nicole segrade i D14. Nathalie var andra i D16 och Marius bärgade bronset i H14.

Resultat