Söndag

Stafettdags i Vörå. FSSM-helgen krockar med juniorernas FM i skidskytte, så det var endast tre lag från Kraft Skidor som ställde sig på startlinjen i dagens stafetter.

Orädda utmanare var flickorna i D12 – Ellinor, Johanna och Erika fightades mot både äldre och större medtävlare och gick ur kampen med en hedrande femte plats av sammanlagt elva startande lag. Mattis, Anton och Jere utökade sin prissamling med ett FSSM-brons i H12. Slutligen tog Felicia, Frida och Nicole ett silver i D14, 30 sek. efter Pargas IF.

Årets FSS-mästerskap är till ända och vi tackar våra duktiga skidåkare för spännande och glädjande stunder i skidspåren! Ett stor tack också till arrangörsföreningarna Vörå IF, IF Femman och Oravais IF för de, med extremt kort varsel, väl genomförda tävlingarna!

Stafettresultat

 

Lördag

Nysnö, delvis isiga spår och ännu lite mera snö blev igen något för vallarna att bita i inför dagens normaldistanser som gick i klassisk stil. Med en trupp på 18 kraftjuniorer i spåren blev dagens saldo två första platser, ett silver och tre brons – inräknat 10-åringarnas tävling som dock inte är mästerskapsklass.

I D10 tog Johanna en klar seger, Ellinor var femte och Matilda tolfte. Alvin i H10 kom i mål som 20:e man.

Jere var femte i H12, strax före Mattis på sjätte plats. Lucas var tolfte och Viktor K. 22:a. I D12 var Erika 21:a och Jenny 31:a.

I D13 var det igen jämnt mellan Felicia och Frida, idag med favör Felicia på tredje plats en dryg sekund före Frida. I D14 bärgade Nicole bronset.

Tilda var åttonde i D15 och Linnea tog silver i D16. Patrik vann med en halv minut i H16 och Alexander följde upp med en tredje plats. Nathalie var sjätte i D17.

Resultat

 

Fredag

Den finlandssvenska skidfesten har börjat. På fredagen stod sprinttävlingar i fri stil på programmet i Vörå. Man tävlade i klasserna H/D14-H/D21.

Det blev en bra start på det tre dagar långa mästerskapet för Kraft Skidors del. Samtliga av dagens fem startande juniorer tog sig till final i sina respektive klasser. I D14 blev Nicole tredje, Linnea var fjärde i D16, Patrik och Alexander tog en dubbelseger i H16 och i D18 blev Nathalie sjätte.

Sprintresultat