Uppdaterad 01.03.2022

Anslagstavlan

FSSM PÅ VARGBERGET I NÄRPES 4 – 6 MARS 2022

Nedan finns fotografier från lördagens individuella tävling vid FSSM på Vargberget.
Vänligen referera till fotografen Jannike Kuuttinen / @jannikecatharina om ni använder er av dessa foton.

Lagledar mötes protokoll

Söndagens stafett. Det finns en felskrivning i tävlingskalendern i klassen H/D130, den skidas som 3×3,0km K+F+F

Söndagens start och växlings karta

Det kommer att finnas några el uttag på parkeringen som fritt går att användas

 

I och med att nya coronadirektiv träder i kraft nu så finns det duschmöjlighet på Vargberget, samt vid simhallens gymnastiksal i Närpes (Simhallsvägen 3). Ingång uppe på backen från baksidan, se markeringen i kartlänken

Kolla in materbjudanden och boka.

Det blir endast ett lagledarmöte via teams på torsdag kväll kl.21.00.

Till WhatsApp gruppen ansluter endast en familjemedlem (ryms endast 256st i en grupp) och när det börjar bli fullt skapar vi en ny grupp med samma infoflöde.

Närpes Kraft Skidförening rf. har fått förtroende att arrangera FSSM 2022. Senast föreningen ordnade dessa mästerskap var 2012 då ca 500 startande fick smaka på Vargbergets krävande banor. FSS fyller 100 år 2022 så mästerskapet blir extra festligt.

Tävlingarna kommer högst antagligen att kantas av en rad restriktioner p.g.a. den globala pandemi som pågår. Detta ställer en helt ny dimension av krav på oss arrangörer. Vi kan ännu inte i detta skede säga exakt vilka restriktioner som kommer att gälla, uppdatering görs vartefter på Kraft skidors hemsida (www.kraftskidor.fi ) samt på sociala medier (kraft skidors instagram sida)

Tävlingarna pågår i dagarna 3 med sprint på fredag, individuella tävlingar på lördag och stafetter på söndag. Detta kräver en hel del funktionärer och talkojobbare. Tack vare många frivilliga och en lång erfarenhet av att ordna både större och mindre tävlingar är Närpes Kraft Skidförening redo att genomföra tävlingarna på ett tryggt sätt. I fredagens sprint kan deltagare från 14 år och uppåt delta medan lördagens och söndagens tävlingar är öppna för 10-åringar och uppåt.

Vargberget i Närpes är en ypperlig plats att ordna dylika mästerskap på. Området är ca. 50 hektar stort och här finns förutom skidspår många vandringsleder, naturstig, hinderbana, utsiktstorn, pulkbacke, lekområde, grillkåtor och grillplatser, skidskyttestadion, rullskidbana, bastur och en liten sjö att bada i m.m.

Tack vare en snörik vinter hittills kommer det att vara möjligt att göra en ordentligt utmanande bandragning. Alla tävlande kommer att få skida på banor med ordentliga stigningar och snabba utförslöpor.

Vi hälsar alla tävlande (och förhoppningsvis servicepersonal och publik) varmt välkomna till Närpes och årets Finlandssvenska Skidmästerskap.

Anders Nybacka

Ordförande

Närpes Kraft Skidförening