Det har tävlats i dagarna tre i malaxspåren i Finlandssvenska Skidmästerskapen 2015. Flertalet av föreningens juniorer deltog i mästerskapen. Det blev slutligen 4 guld, 2 silver och 3 brons.

 

Först ut på fredagen var sprintsträckorna i klassisk stil, där man tävlade från 16-års klasser och uppåt. Kraft Ski Elit hade en bra dag. Linnea vann i D16 och Nathalie var sjua i samma klass. Patrik och Heidi följde upp med varsin bronspeng i H16 och D18.

 

På lördagen var det så dags för de individuella tävlingarna som gick i fri stil. Ett lätt snöfall och en temperatur på +0° grader gjorde föret lite tyngre.

10-åringarna tävlade i en öppen distriktstävling där samtliga deltagare premierades – och detta av självaste världsmästaren i bänkpress Fredrik Smulter! I D10, med 30 deltagare, vann Erika, Ellinor kom på en fin fjärde plats och Johanna var tolfte. I H10 var sex av de 32 deltagarna näsrpeskillar. Lucas var femte, Anton sjunde, William åttonde. Viktor K. var 17:e och Benjamin var 23:e följd av Viktor N. på 24:e plats.

Första s.k. mästerskapsklassen för dagen var H12. Här var Jeremias 14:e, Mattis 22:a och Axel 25:e. I D12 gjorde Ina ett fint lopp och slutade sjua. Frida var elva, Felicia 13:e och Johanna 17:e.

I klassen H13 slutade William sjunde och Martin skidade in på tolfte plats. I D13 knep Nicole bronset, bara en halv sekund från silver! Tilda deltog i D14 och var 14:e dam i mål. Marius i H14 gjorde ett bra lopp och belönades med ett silver.

Efter detta tog Patrik en överlägsen seger i H15. Linnea vann i D15, Nathalite var åttonde i D16 och Heidi fick avsluta dagen med ett guld i D17.

 

Söndagen var stafettdag, för juniorernas del gick samtliga sträckor i klassisk stil. Vädret hade växlat och med en temperatur på -14° blev det skarpa och fina spår.

Här deltog kraftjuniorerna med fyra lag. Pojkarna i H12 inledde och laget Mattis-William-Jeremias kom i mål som sjätte lag. Efter en jämn insats kunde Frida, Ina och Felicia ta silvret i D12. I H14 var Martin-William-Marius åttonde och i D14 kom laget Tilda-Johanna-Nicole i mål som femte.

Resultat