Idag deltog dryga halvdussinet av föreningens juniorer i Malax IF:s DT vid Pixne. Temperaturen var ca. -14  men vartefter dagen grydde steg solen fram och det blev en riktigt fin vinterdag. Snön bestod till största del av konstsnö så den stora frågan var om det skulle behövas klister under burkvallan. Det stora flertalet stannade nog vid bara blå burkvalla. Backarna var även rejält branta så det lönade sig i många fall att snabbt hoppa ur spåret och saxa upp.

Isak inledde i H8 med en femteplats efter två fall på sin dryga kilometer långa bana. I D10 kom sedan dagens sensation. Inez gjorde sitt livs lopp på fina skidor och tog en klar seger, troligtvis den första i skidkarriären. Isabella och Matilda följde bra upp laginsatsen med varsin åttonde och nionde plats. Detta bådar gott inför annalkande stafett DM.

De äldre juniorerna gjorde sedan resultatlistan aningen komisk för Kraft Skidors del, alla tre slutade på sjunde plats. Mathilda i D12, Julia i D14 och Mattis i H14.

Nu väntar en lugnare helg men om två veckor blir det distriktsmästerkap i Larsmo. På hemmaplan startar klubbtävlingarna denna vecka så nu är skidsäsongen verkligen i i full gång.

Resultat