Lördag 11.3.2017

Klockan 9:00 startade vi resan mot Vierumäki. Började med att åka till Pörtom där vi plockade upp Frida och pappa Peter. I bilen roade vi i baksätet oss mest med att sitta o peta på våra telefoner. Stannade på vägen och smällde i oss köttbullar, kåldolmar och potatismos. Gott!

Väntade hela vägen på att familjen Krook med John bakom ratten skulle blåsa om oss som han ”lovat”. Men volvon höll väl inte vad han lovat, de gled in 10 minuter efter oss till Vierumäki 😉

Där började vi med att checka in för att kolla in rummen. Trodde ju typ på hotellet som fanns där, men blev förvisad till ett radhus där bakom nånstans. Efter det fina Cumulus hotellet vi bodde på när vi var på Silvertrissan var vi nog lite bortskämda, hehe.  Rummen här var små, lite äldre och inte så bra utrustade. Blev att tömma pappas bil på lite saker. Microugnen åktes in i familjen Krooks rum så att Felicia skulle slippa att äta kall lasagne. Vattenkokaren rullade också på mellan rummen så att vi skulle få varm saft till våra drickabälten.

 

Tog sen skidorna och åkte o testade banan. Tyckte den var ganska ”lätt”, förutom de två uppförsbackarna som var ganska branta.

Gick sen o åt kvällsmat på områdets restaurang. Fint där och god mat.

Tog en kvällspromenad. Stoppade sen i oss av pastasalladen, som mamma hade gjort o sänt med, till ”nattmat”. Redan kring klockan 21 var det god natt.

 

Söndag 12.3.2017

Började morgonen med en länk på ca 20 minuter och lite stretch. Vallarna, alltså papporna kollade under tiden temperaturen i luften och snön. Sen var det dags för frukosten som var en fin frukostbuffe. Satsade på gröt, joghurt, äggröra och en macka. Gick sen o kollade på tävlingarna, Patrik o Linnea tävlade ganska tidigt.

Laddade sen med lite pastasallad på rummet före det var dags att testa skidor. Hittade ett par som jag var helt nöjd med. Började sen med uppvärmningen. Min start var kl 13.13. Det var masstart i klassisk skidteknik. Vi var lite på 40 st i min klass. Jag startade i mitten av fältet. Jag satsade på att gå ut hårt och det fungerade rätt länge, men när farten skruvades upp mot slutet hade jag inte mer att ge och klappade snabbt genom fältet. Slutade på en 29:onde plats. En placering som jag nog INTE var nöjd med. Men bara att ta nya tag!

Skidade ner, hejade sen på Frida och Felicia när de tävlade.

Sen dags för dusch och att städa ur rummet. Lämnade Suomen Urheiluopisto området och tog mat lite utanför.

Igen dags för många timmar i bilen. Beviljades endast en två minuters kisspaus vid Juustoportti av chauffören som tydligen hade hemlängtan…

Hemma kring klockan 22. Aningen möra efter en rolig helg, trots resultatet, på vift med  mina skidkompisar.

//Mattis