På väg hem från dagens ÖID-mästerskap i Nykarleby kan bara konstateras att vi kan vara nöjda med dagen. Eller vad sägs om ett medsaljsaldo på sammanlagt 15 medaljer! – 7 guld, 3 silver och 5 brons, därtill också två fjärdeplatser.

8-åringarna hade i år egen tävlingsklass. Även om den inte räknades som mästerskapsklass var det ändå på fullt allvar pojkarna och flickorna åkte den 1 km långa banan. Här representerades Kraft skidor av Sandra och Hannes. Båda två kom i mål som trea i sina respektive klasser.

img_35301

I D10 fortsatte Ellinor och Johanna som de gjort hela säsongen hittills. För sjunde gången i vinter fixade de en dubbelseger, Ellinor 10 sekunder före Johanna. Sammanlagt deltog 28 flickor. I H10 kom Benjamin på tolfte plats.

I ÖIDM finns ju fördelen att få tävla i ‘egna’ klasser, så följande klass ut var D11. Här var det Erika och Jenny som förde klubbens färger. Erika knep guldmedaljen och Jenny var nionde. I H11 slutade Anton på andra plats, Viktor K. var sjunde, William R. tolfte och Viktor N. 16:e.

Pojkarna i H12 stod för föreningens andra dubbelseger för dagen, Jere vann före Mattis på andra plats.

Flickorna i D13 var också på hugget idag. Felicia åkte hem sitt första individuella DM-guld, Frida var tredje och Ina följde upp med en fin femte plats. Strax efteråt tog Nicole första platsen i D14 och Telma var sjua i samma klass. I H14 kom William i mål på en fjärde plats.

I klasserna för 15-åringarna tog Marius och Tilda var sitt brons.

Linnea körde sin första tävling för säsongen i fri stil och vann klart i D16. I D18 var Nathalie fyra i mål. Patrik och Alexander i H16 var sist ut av dagens ’kraftare’. Patrik vann med dagens största segermarginal – 1.37,80 och Alexander följde upp med en tredje plats.

 

Nu finslipar vi formen ytterligare och tar oss an dm-stafetterna nästa söndag, 31.1.2016.