Årets dm-stafetter är avklarade. Nykarleby bjöd idag på -1˚C, lite grovkornig snö och isiga spår på sina ställen. Första sträckan gick i klassisk stil och de båda andra i fri stil. En del av de äldre juniorerna åkte ovallat på den klassiska delen och stakade sig igenom den relativt lättskidade banan.

Av sammanlagt åtta deltagande lag från föreningen blev det sex medaljer – fyra guld och två silver – 8-åringarna inräknade, där man inte delade ut mästerskapsmedaljer men samtliga deltagare fick välförtjänt pris.

I det mixade 8-års laget startade Isak. Han förde lagets färger till växling på en sjunde plats. Sandra var följande i tur att föra stafetten vidare och hon växlade till ankaret Hannes på en femte plats. Hannes slet på och förde upp laget till en slutlig andra plats.

Nästa till start var H10 där dagens startman var Alvin. Han växlade till Benjamin som sjätte lag. Ankaret Erik kom i mål som åttonde man.

D10 var de som öppnade guldkontot. Johanna startade och gav Matilda på andra sträckan ett försprång på 30 sek. Matilda gjorde sitt livs lopp hittills och växlade som andra dam till ankaret Ellinor. Ellinor gjorde sitt och defilerade i mål som ohotad etta, 51 sek. före tvåan If Minken 1.

På startlinjen för pojkarna i H12 stod Mattis. Han jobbade på och skickade iväg Anton som etta på andra sträckan. Jere gick ut som trea på ankaretappen, han vilade inte på lagrarna och bärgade dagens andra guldmedalj.

I D12-laget startade Julia. Hon växlade som åttonde till Jenny på andra sträckan. Jenny tog en placering på andra sträckan. Tredje sträckans Isabella fick se sig besegrad av äldre åkare och förde laget i mål på en nionde plats.

I D14 ryckte Frida från början och skickade iväg Felicia med en ledning på 1,35 min. Felicia sparade inte på krutet hon heller och skickade iväg Nicole på ankarsträckan med ytterligare försprång på tvåan Vörå. Nicole fortsatte som de övriga och segermarginalen till Oravais if blev slutligen 3.07,8.

Linnea inledde i D16 och växlade som klar etta till Telma. Mot äldre åkare fightades Telma bra och växlade som tvåa efter ledande If Brahe. Ina på sista sträckan gjorde även hon ett bra lopp och höll andra platsen ända in i mål.

Patrik åkte öppningsetappen i H16. Vid växlingen var han knappa sekunden före tvåan IK Falken. Marius drog ifrån på andra sträckan och skickade ut Alexander på sista sträckan med ett försprång på nästan 1,30 min. Alexander tryckte på bra och var 2.46,5 före tvåan IK Flaken i mål.

 

Stafettresultat