Efter individuella ÖID-mästerskapen har det varit lite förkylt i det närpesiska skidlägret. Det var i alla fall 15 juniorer, fem lag, som sammanstrålade i Lappfors denna blåsiga lördag då stafett-dm gick av stapeln.

+2° och skarpa spår satte vallarna på prov, då det gällde att få de perfekta skidorna till första sträckans åkare, som körde klassiskt. Något gjorde vallarna rätt 😉 för dagens saldo blev tre guld, en fjärde plats och en sjätte plats!!

Killarna i H10 var först ute. Lucas startade och växlade som första man, nästan 20 sek. före Femman-1. William på andra sträckan höll placeringen och kunde skicka iväg Anton på tredje sträckan med en betryggande ledning. Anton skötte sitt och kom först i mål som ohotad segrare.

Strax efter killarna ställde sig flickorna i D10 på startlinjen. Johanna inledde och växlade som tvåa, 6 sek. efter IF Femman. Jenny åkte andra sträckan och höll ställningarna. Hon skickade iväg ankaret Erika 2 sek. efter dåvarande ettan IF Vörå-1. Erika kom sedan i mål i ensamt majestät och flickorna vann med hela 40 sek.

I H12 var det Mattis som förde Krafts färger på första sträckan. Han växlade som femma. Axel på andra sträckan plockade några placeringar och växlade till Jeremias som tredje lag. Jeremias gjorde ett bra lopp, men mot äldre åkare fick han se sig besegrad och laget slutade på en sjätte plats.

Frida öppnade i D12. Hon var första dam till växling och skickade iväg Ina med en ledning på en halv minut. Ina plockade ytterligare sekunder till tvåan Oravais och drygade ut ledningen. Ankaret Felicia jobbade på och höll första platsen med god marginal.

Killarna i H14 avslutade dagen för Kraft skidors del. Martin var startman och växlade till William som sjätte lag. William plockade en placering och kunde skicka iväg Marius som femma. Marius körde hårt och tog ytterligare en placering. Killarna slutade på en fin fjärde plats.