Söndagen bjöd på en ny dag och en ny bana, fortfarande konstsnö att ta sig fram på, men stilen var klassisk och vallarna hade mera att göra än på lördagen. OIF’s tävling skidades i Vörå skidcentrum. Man bjöd på fina spår, grovkornig snö och en temperatur kring -1,5°/-2°C.

Åtta-åringarna var först ut. De skidade en slinga på 1 km. Kraft skidors Nova Enlund var sjunde bland flickorna och Walter Sandberg kom i mål som fyra i pojk-klassen. I D10 hade Matilda S ett riktigt bra lopp på gång, men större otur är svårt att ha då bindningen på ena skidan gick i tre delar på upploppet. Matildas medtävlare i nästa tävling får se upp, för då tar hon revansch!

I klassen D12 deltog sammanlagt 14 flickor, av dessa var fem (!) stycken från Kraft Skidor. På den 2,7 km långa tävlingssträckan var det Ellinor som för dagen drog det längsta strået av dem alla, tätt följd av Johanna på andra plats. Mathilda W följde upp med en fin fjärde plats, Ines var sjätte och Isabella 13:e.

Flickorna i D14 körde två varv på den 1,7 km långa konstsnöslingan. Här var Julia åttonde. I D16 var Frida tredje och Felicia femte. Sextonårs flickorna skidade lika långt som damerna – 5,1 km.

Resultat