Idag avgjordes en klassisk sprinttävling i Malax. Vädret var varierande med lätt snöfall så vallarnas kunskap sattes verkligen på prov. De föräldrar med sämst självförtroende i vallningens ädla konst kunde även uppmuntra sina tävlande att parstaka igenom banan. Således var alla möjliga funderingar under skidans mitt representerade, allt från blankt parafin till kletigt klister. Vad som verkligen var den rätta vallningen lämnade nog obesvarat. Tävlingen genomfördes som så att upp till tioårsklasserna skidade med direkt resultat (endast ett lopp), medan tolvåringarna och äldre skidade först en kvaltävling där de 8 bästa gick till två semifinaler varav de två bästa ur varje semifinal gick till final.

Resultatmässigt inledde de våra med två knappa bronspengar i åtta års klasserna. Lea och Isak klarade sina tredjeplatser med totalt 6 tiondelar. I D10 visade Inez igen att hon trivs i Malaxspåret och knep andraplatsen. Förstaårs-tioåringen Matilda skidade in på nionde plats.  I pojkarnas motsvarande klass var Johan också nionde.

I flickornas tolvårsklass gjorde Ellinor en stabil insats i kvalet och gick lätt vidare till semifinal. Där gick det ännu bättre och hon vann den första semifinalen. I finalen såg allt perfekt ut men i sista kurvan gick hon ihop med hon som ledde och båda föll omkull. Ellinor tog sig i alla fall snabbt upp på benen och kunde bärga ett brons. I pojkar 14 tog sig Mattis som siste man till semifinal men där gick det för långsamt för att han skulle ha klarat en finalplats. Nathalie i damer 18 hade läget helt under kontroll tävlingen igenom och vann både kval och final.

Nästa veckoslut väntar förbundsmästerskapen i Borgå, det blir intressant att se hur många pallplatser vi når. Utgående från förra helgens DM tävlingar är förväntningarna höga!