Efter veckoslutet i Kuopio och Silvertrissan fick Felicia och Frida blodad tand och ville prova på ytterligare andra backar och banor än de alltför välbekanta på Vargberget. De ställde in siktet på Rovaniemi och de nationella skoltävlingarna som hölls söndagen 13.3.

Med fullastad bil och med Peter som chaufför åkte de iväg halv sju på lördagsmorgonen. En rolig resa med många intryck och erfarenheter att ”stoppa i ryggsäcken” och ta med sig framöver startade. Flickorna var ombedda att skriva om sin resa, så här kommer deras dagbok…

 

Lördag 12.3.2016

Paus i Kalajoki kl. 9.30 för frukost i bilen och wc-besök. Sedan spelade vi spel i bilen hela tiden till halv tolv, då vi åt lunch i Ii: lax och potatis. Färden fortsatte till Rovaniemi med mera spelande och bokläsning.

Bilresan till Rovaniemi gick fort då man har en bra kompis! Vi kom fram kl. 14.45, bytte om till träningskläder och åt mellanmål. Sedan for vi till skidstadion, som låg ungefär 1 km från vår stuga. Vi skidade igenom banan, som var rolig. For tillbaka till stugan, duschade och åt spagetti och maletköttsås. Sen gjorde vi läxor och spelade spel. Vi åt kvällsmål innan vi gick och sova.

 

Söndag 13.3.2016

7.30 Väckte Peter oss, men vi var redan vakna.

7.45 Morgonpromenad.

8.00 Frukost och sedan vila.

Halv tio åkte vi till stadion, testade skidor och värmde upp innan start. Vi fick en plastpåse där vi satte våra kläder. OBS! Inga chip!

Kl. 12.50 gick startskottet (masstart) på KLL! Vi for ut på den 5 km långa banan. Början av bana var ganska flack. Sedan gick det uppför och så ner. Det fanns en svår, isig 180˚ kurva, men vi hölls på benen båda två. Vi var båda trötta och hade gett allt då vi kom i mål. Frida blev 15:e och Felicia 24:e. Efteråt for vi och skidade ner och bytte om – och duschade i iskallt vatten på stadion!

I stugan åt vi korv och potatis och spelade mera kort. Efter ett mellanmål for vi och skidade med Linnea, kom tillbaka och ville ha mera mat! På kvällen tittade vi skidning på telefonen.

 

Måndag 14.3.2016

6.50 Ringde väckarklockan, vi åt gröt och bytte om.

7.55 Åkte vi till stadion.

Kl. 8-10 skidade vi. Vi åkte ”puckelpist” och körde i stora backar och där det var avstängt i en stor nerförsbacke!

Sedan duschade vi, bytte om och åt upp resten av maten som lämnat. Halv tolv startade färden hemåt. Vi sov i ca en timme, spelade spel (spelglada flickor 🙂 ) och åt kl. 16.00. Vi åt TVÅ stora Wienerschnitzlar och klyftpotatis. Sen spelade vi ännu mera. Vi kom till Pörtom kl. 19.43. Vi har kört sammanlagt 1186,6 km. Hejdåå!

 

P.S. Maten har varit SUUUUPERGOOOD!!