Tolv av föreningens juniorer stod på startlinjen i söndagens tävling i Lehtimäki, därmed hade Kraft Skidor andra största antalet deltagare. Tävlingen gick i fri stil och kördes på en 1,5 km lång slinga konstsnö, som sparats från fjolårs säsongen.

Med det barmarksväder som rådde i Närpes på söndagen, kändes det lite konstigt att åka på skidtävling, men väl framme i Lehtimäki och åsynen av snön tror jag nog de flesta hittade den rätta tävlingskänslan och ”fightingfacet”. Några som definitivt hittade den rätta frekvensen och orkade trycka på i skidåkningen var Hannes och Jeremias, för hem till Yttermark åkte de med varsin seger i H10 respektive H14! Också Ellinor tog en pallplats då hon var tredje i D12.

Övriga kraftåkare var Matilda S. som var sjunde i D10. I D12 var Johanna femte, Inez åttonde och Isabella elfte. William Dahlgren tävlingsdebuterade i kraftdräkten och slutade som nionde man i H12. I D14 var Julia tionde och Mattis sjunde i motsvarande pojkklass. Felicia och Frida i D16 slutade på femte respektive sjunde plats.

Resultat