På lördagen stod Vargberget igen redo för tävling. Fina spår och vackert väder mötte deltagarna som denna gång tävlade i jaktstart, där första delen bestod av klassisk skidåkning och den andra delen av fristilsåkning. Deltagarantalet var inte allt för högt, ett sextiotal skidåkare deltog.

Må så vara att deltagarna inte var allt för många, men där rymdes i alla fall allt från täta spurtuppgörelser på målrakan i en del klasser till överlägsna segrar i andra. Dagens största segermarginal återfinns i klassen H16 där Norrvalla Ski Teams Oliver Rusk vann med 3,22 minuter. Minsta segermarginalen stod kraftåkarna själva för, då Johanna i D12 vann en sekund före Ellinor och Felicia i D14 likaså var en sekund snabbare än Frida i slutresultatet. En annan kraftåkare som fightades väl och visade att formen återvänder var Linnea. I damklassen förlorade hon med endast 22 sekunder till vinnaren Roosa Niemi, som tidigare i vinter var femma i D20 i ungdomarnas FM.

Dagens övriga kraftåkare placerade sig enligt följande. I H8 var Isak andra och Filip fjärde. I D8 var Lea tredje. Hannes segrade i H10 och följdes av Alvin på fjärde, Johan på sjätte och Jakob på sjunde plats. I D10 kom också en hemmaseger genom Inez och Julia följde upp på femte plats. Lukas vann klart i H12 och William var tredje. Dagens tredje dubbelseger kom i H14 där Jere vann före Mattis och Philip var fjärde. I D14 följde Julia upp dubbelsegern med en fjärde plats. Och avslutningsvis var Nathalie fjärde i damklassen.

Resultaten för de olika delarna samt slutresultaten hittar du under ”Andra tävlingar 2017”.