Lätt snöfall och -1°C blev minst sagt en utmaning för vallarna inför de 69:e Vöråspelen, som gick av stapeln i klassisk stil och med masstart. Överlag var det stora startfält, med tolvårsflickorna som det största med sina 24 deltagare. Med stora startfält, ”måråta” spår och allmän trängsel händer det ett och annat, så också idag. Fall, stavbrott och medtävlare som inte hölls på benen drabbade även kraftåkarna.

Idag var det Alvin och Johan i H10 som var först ut av vårt gäng. Alvin slutade på en fin femteplats och Johan var 17:e. I flickornas dito var Inez sjua och Isabella 14:e.

Killarna i H12 hade inte riktigt turen på sin sida. Både Viktor N. och Viktor K. föll i första backen. Viktor N. tog sig vidare utan desto större problem och slutade som åtta, medan Viktor K. bröt staven, men beslöt att kämpa till slutet i alla fall och kämpainsatsen räckte till 20:e plats. I D12 jobbade Johanna upp sig till en andra plats på upploppet och Mathilda var 13:e.

I D14 tog Frida i taktpinnen från början och höll ledningen ända in i mål. Efter strul i starten tog Felicia flera placeringar och slutade som femma. Julia var 17:e. Mattis är tillbaka efter en lång sjukperiod och kom i mål som 14:e man i H14.

För Kraft skidors del avslutade Nathalie med en andra plats i D18.

Imorgon är det nya tag som gäller! Då i Malax med individuella starter, men fortfarande klassisk skidåkning.

Resultat